Pippurisia possupihvejä ja rakuunaporkkanoita

Pippurisia possupihvejä ja rakuunaporkkanoita

2 annosta   n. 30 min  Gluteeniton

Back to the 80's… Tai ainakin melkein. Kahdeksankymmentäluvulla muotiin tulivat pakastetut babyporkkanat, jotka usein maustettiin nokareella voita sekä kuivatulla rakuunalla. Vaikka nostalgisen hyviä ovat nekin, tehdään rakuunaporkkanat tässä reseptissä hieman eri tavalla.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Halkaise porkkanat tarvittaessa pitkittäin niin, että ne ovat noin etusormen paksuisia. Paahda porkkanoita 250-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia, kunnes ne alkavat saamaan väriä ja pehmenemään. Lisää mukaan voi ja jatka paahtamista, kunnes voi alkaa tummumaan. Ota vuoka pois uunista ja ripottele päälle hienonnettu rakuuna, suola sekä muutama rouhaisu mustapippuria. Pyörittele porkkanoita paahtuneessa rakuunavoissa.

Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy ja voi. Kun voi alkaa vaahtoamaan, lisää pannulle pippuripihvit. Paista noin 2 minuuttia per puoli, kunnes pihvit ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Ota pihvit pois pannulta vetäytymään ja lisää pannulle pihvipakkauksen mukana tullut pippurikastike. Kuumenna koko ajan sekoittaen.

Tarjoa pippuripihvit rakuunaporkkanoiden sekä kermaisen pippurikastikkeen kera. Viimeistele rouhituilla pippureilla.

Ainekset 

(2 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan pippuripihvi & pippurikermakastike 285 g

1 rkl voita paistamiseen
1 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Rakuunaporkkanat:

200 g naattiporkkanoita
½ ruukkua tuoretta rakuunaa
2 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

murskattuja viher-, rosé- ja mustapippureita

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä