Pitaleivät naudan sisäpaistisuikaleista

Pitaleivät naudan sisäpaistisuikaleista

4 annosta   n. 1 h 15 min 

Parhaat pitaleivät valmistetaan itse alusta lähtien ja täytetään naudan sisäpaistisuikaleilla, itse tehdyllä punasipulihillolla sekä sitruunajogurtilla.

Valmistusohje

(n. 1 h 15 min)

Aloita valmistamalla punasipulihillo. Mittaa kaikki hillon aineet kattilaan ja keitä kunnes kaikki neste haihtunut. Jäähdytä.

Hillon jäähtyessä valmista jogurttikastike. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja anna tekeytyä vähintään 15 minuuttia jääkaapissa.

Valmista pitaleivät. Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon loput aineet ja vaivaa taikina ja jätä pöydälle lepäämään liinalla peitettynä 15 minuutiksi.

Kaada taikina pöydälle ja jaa taikina 10 pieneksi palloksi. Kaulitse ohuiksi levyiksi ja anna levätä vielä 15 minuuttia pellillä liinalla peiteltynä. Lämmitä uuni 250 asteiseksi ja paista 5-8 minuuttia tai kunnes ovat pullistuneet ja saaneet kauniin ruskean värin.

Paista naudan paistisuikaleet nopeasti kuumalla pannulla rypsiöljyn kera. Tee pitaleipiin viillot ja täytä leivät paistisuikaleilla, jääsalaatin lehdillä ja punasipulihillolla. Viimeistele jogurttikastikkeella ja nauti!

Ainekset 

(4 annosta)

Pitaleivät

  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta

Punasipulihillo

  • 2 kpl punasipulia pieninä kuutioina
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Sitruunajogurtti

  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 kpl sitruunan kuori raastettuna
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.