Pitkään haudutettua possun etuselkää ja juureksia

Pitkään haudutettua possun etuselkää ja juureksia

4 annosta   n. 3 h 20 min  Laktoositon

Pitkään uunissa muhinut possun uuniliha on melko murakkaa purtavaa. Ja mikä sopisikaan paremmin ruokapöytään raikkaan ulkoreippailun jälkeen kuin mureaksi hauduteltu possu täyteläisen pottuvoin kera. Toimii muuten mainiosti myös pannulla paahdetun ranskaleipäviipaleen päällä.

Valmistusohje

(n. 3 h 20 min)

Kuori ja pilko porkkanat, palsternakka ja sipulit suupaloiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne veitsen lappeella.

Pyörittele uuniliha vehnäjauhoissa. Paista liha voi-rypsiöljyseoksessa molemmin puolin kauniin väriseksi ja laita liha pataan. Lisää pannulle lihaliemi sekä tomaattipyree ja kiehauta. Raavi pannun pohjaan tarttuneet maut limeen.

Lado vihannekset sekä yrtit pataan lihan ympärille ja kaada kuuma liemi päälle. Peitä vuoka foliolla ja hauduta 150-asteisessa uunissa kolmisen tuntia, kunnes liha on mureaa. Ota lopuksi folio pois vuoasta ja jatka paistamista, kunnes liha alkaa saamaan väriä.

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Siivilöi huolellisesti ja laita kattila vielä kuumalle liedelle, että kosteus höyrystyy kokonaan pois.

Kuutioi voi ja vatkaa KYLMÄ voi sähkövatkaimella perunoiden joukkoon, kunnes muussi on sileää. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa.

Ainekset 

(4 annosta)

1 kpl HK Viljaporsaan uuniliha n. 1,5 kg

2 porkkanaa
2 isoa sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 palsternakka
lasillinen valkoviiniä
3 rkl tomaattipyreetä
1 l vahvaa lihalientä
muutama timjamin oksa
3 laakerinlehteä
10 salvianlehteä
3 rkl vehnäjauhoa
3 rkl voita paistamiseen
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa

Pottuvoi:

500 g jauhoisia perunoita
150 g voita
tilkka maitoa
suolaa maun mukaan

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä