Pizza bianco meksikolaisittain

Pizza bianco meksikolaisittain

4 annosta   n. 60 min 

Pizza bianco eli valkoinen pizza täytetään tässä reseptissä meksikolaisittain Fajitas-maustetuilla possun fileesuikaleilla, mozzarellalla sekä makean tulisella jalapenohillolla. Jalapenohilloa kannattaa tehdä kerralla isompi määrä, sillä sitä parempaa ruokien maustajaa tuskin on olemassa.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Valmista jalapenohillo hyvissä ajoin ennen pizzan valmistusta. Viipaloi jalapenot noin 2-3 mm viipaleiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna pulputtaa hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet. Jäähdytä. Jalapenohillo säilyy pitkään, joten sitä kannattaa tehdä isompi määrä kerralla ja käyttää erilaisten ruokien maustajana.

Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Paista Fajitas-suikaleet kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita mukaan punasipuli sekä korianteri.

Kauli pizzapohja noin parin sentin paksuiseksi levyksi. Voitele pyöreä uuninkestävä vuoka tai paistinpannu huolellisesti ja levitä pizzataikina sille niin, että reunat nousevat hieman. Ripottele revitty mozzarella pohjalle tasaisesti. Lusikoi lihatäyte ja jalapenohillo päälle ja paista heti 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto kauniisti sulanut ja täyte paistunut. Ohjeen määrällä tulee noin kaksi pannullista pizzaa, pannun koosta riippuen.

Viimeistele pizza lorauksella oliiviöljyä ja limen mehulla.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Fajitas fileesuikale 300 g

1 dl jalapenohilloa
2 palloa mozzarellaa revittynä
1 punasipuli
½ pnt korianteria kevyesti silputtuna
½ limen mehu
pizzataikinaa

Jalapenohillo:

500 g tuoreita jalapenoja
½ kg hillosokeria
1,5 dl valkoviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl korianterin siemeniä
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä