Pizza carbonara

Pizza carbonara

4 annosta   n. 60 min 

Kaikki tietävät pasta carbonaran, mutta kannattaa kokeilla myös pizza carbonaraa! Herkullisessa pizzassa ei ole tomaattikastiketta lainkaan, vaan se on korvattu bechamelkastikkeella ja koko komeus kruunataan tietenkin pekonilla ja juustolla!

Valmistusohje

(n. 60 min)

Kuumenna vesi 42 °C lämpöiseksi vatkaa joukkoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Anna hiivan aktivoitua 10 minuuttia ja ala sekoittaa joukkoon jauhoja yleiskoneella tai käsin. Vaivaa tasaiseksi, kunnes taikina alkaa irrota kulhon seinistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota tunnin verran. Vaivaa joukkoon vielä oliiviöljy ja anna taikinan levähtää 10 minuuttia. Kauli tai painele ohueksi jauhoja apuna käyttäen.

Kaulitse taikinasta yksi suuri tai kaksi pienempää pizzapohjaa. Levitä bechamelkastike pohjien päälle ja raasta päälle parmesaania. Asettele pekonit rinkiin ja revi vielä päällimmäiseksi mozzarellaa. Riko keskelle kananmuna ja paista 250-asteisessa uunissa tai 225-asteisessa kiertoilmauunissa 5-7 minuuttia. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele lehtipersiljalla.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Gourmet Pekoni 140 g

2 dl bechamelkastiketta
100 g parmesanjuustoa
125 g bufala-mozzarellaa
2 kpl kananmunaa
1 nippu lehtipersiljaa hienonnettuna
2 tl mustapippuria myllystä

Pizzapohja

2 dl vettä
0.5 tl kuivahiivaa
0.5 tl sokeria
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja (tarvittaessa hieman enemmän)
2 rkl oliiviöljyä

 

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä