Pork and Beans

Pork and Beans

4 annosta   n. 3 h   Laktoositon Gluteeniton

Kylmän talvipäivän takuuvarma pelastaja on pork and beans. Tämä täyteläinen pataruoka on todellinen klassikko. Better Homes and Garden Heritage keittokirja vuodelta 1975 kertoo possun ja papujen olleen yksi ensimmäisistä einesruoaksi jalostetuista herkuista.

Valmistusohje

(n. 3 h )

Leikkaa varsiselleri, sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.

Leikkaa kassler puolikkaan nyrkin kokoisiksi paloiksi ja suolaa palat hyvin. Ruskista lihapalat huolellisesti ja laita ne uunivuokaan.

Lisää pannulle sipuli- ja varsisellerisilppu. Freesaa kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää mukaan tomaattipyree ja jatka freesaamista muutama minuutti. Lisää pannulle valkoviini ja kiehauta. Lisää mukaan lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Kaada kuuma lihaliemi ja kasvikset vuokaan lihapalojen seuraksi ja kypsennä 160-asteisessa uunissa kannen alla noin kaksi tuntia, kunnes liha alkaa olemaan mureaa.

Lisää vuokaan valutetut pavut, sekoita ja jatka kypsentämistä vielä tunnin ajan ilman kantta. Lisää tarvittaessa myös nestettä.

Tarjoa possu-papupata esimerkiksi vaalean maalaisleivän kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g

1 prk valkoisia papuja
1 prk kidneypapuja
4 rkl tomaattipyree
lasillinen valkoviiniä
1 varsisellerin varsi
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 l lihalientä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä