Pork Spare Ribs

Pork Spare Ribs

Maustamattomat HK Spare Ribsit antavat kokille vapaat kädet maustamisen suhteen, ja tällä kertaa ne saavat tuhdisti makua valkosipulista ja rosmariinista. Kypsentämisen jälkeen ribseille grillataan vielä ihana makean rapea pinta glaseerauskastikkeen avulla.

Herkulliset ja mehukkaat Spare Ribsit

Arvostele resepti
Ei arvosteluja
6-8 annosta | Valmistusaika: n. 16 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 2 pkt HK Viljaporsaan spare ribs
  • 12 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • 3 rkl tummaa sokeria
  • 3 rkl balsamicoa
  • 2 tl cayennepippuria
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 1.5 rkl suolaa

Glaseeraukseen

  • 2 dl vettä
  • 2 dl balsamicoa
  • 1 dl tummaa sokeria

Valmistusohje

Valmista ensin maustetahna ribseille. Hienonna valkosipulit ja 1tl suolaa tahnaksi. Sekoita mukaan rosmariini, sokeri, balsamietikka, cayennenpippuri, 1 rkl suolaa ja 1 tl mustapippuria myllystä. Hiero tahna ribsien pintaa tasaisesti, siirrä uuniastiaan, peitä kelmulla ja marinoi kylmässä 12-24 tuntia.

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kaada uuniastiaan pari desiä vettä ja peitä tiukasti foliolla. Paahda kolme tuntia niin, että lihat melkein irtoavat luista. Ota ribsit pois uunista ja anna jäähtyä.

Tee glaseerauskastike. Kaada lihoista valunut neste kattilaan (jos valunutta nestettä on todella niukasti lisää kattilaan vielä 2 dl kuumaa vettä). Kaada mukaan balsamietikka ja lisää tumma sokeri. Keittele kasaan, kunnes jäljellä on noin 2 dl kastiketta. Anna jäähtyä.

Lämmitä grilli kuumaksi ja voitele ribsit kauttaaltaan huolellisesti glaseerauskastikkeella molemmin puolin. Grillaa välillä käännellen, kunnes pinta alkaa karamellisoitua. Älä polta. Viimeistele vielä halutessasi glaaserauskastikkeella ja tarjoa heti.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.