Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

6-8 annosta   n. 1 h 30 min 

Erilaiset laatikot kuuluvat joulukinkun ohella joulupöytään. Porkkanalaatikko onkin joulupöydän klassikko ja se valmistuu joululaatikoista nopeimmin. 

Valmistusohje

(n. 1 h 30 min)

Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta kuiviksi. Laita toiseen kattilaan riisit ja vesi, ja hauduta kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

Soseuta porkkanat ja sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja ja aateloi vielä pienillä voinokareilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla noin 150 astetta.


Katso täältä ohjeet muihin joulupöydän herkkuihin

Ainekset 

(6-8 annosta)
  • 1 kg porkkanaa
  • 1.5 dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 pala inkivääriä hienoksi raastettuna
  • 250 g tuorejuustoa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 100 g voita
  • 0.5 tl valkopippuria myllystä 
  • 2 tl suolaa

Pinnalle

  • 0.25 dl korppujauhoa
  • 2 rkl voita
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.