Porsaan fileepaisti uunijuureksilla

Porsaan fileepaisti uunijuureksilla

4 annosta   n. 2 h   Gluteeniton

Herkullinen porsaan fileepaisti valmistuu uunissa kätevästi samassa vuoassa uunijuuresten kanssa. Paistia kypsennettäessä kannattaa käyttää paistomittaria tarpeeksi kypsän mutta mehevän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Valmistusohje

(n. 2 h )

Hiero mausteet paistin pintaan kauttaaltaan. Anna maustua yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Laita paistimittari lihaan ja kypsennä 150 asteessa (kiertoilmauunissa 125 asteessa) noin 1 tunti 50 minuuttia jokaista kiloa kohden. Valmiin paistin sisälämpötila on 72-74 astetta.

Kuori ja lohko juurekset sopiviksi suupaloiksi. Paista kuumalla pannulla rasvassa muutaman minuutin ajan koko ajan käännellen. Lisää joukkoon siirappia, vettä, rakuunaa ja suolaa. Laita juurekset paistin vierelle uunivuokaan paiston puolivälissä.

Katso lisää ihania paistireseptejä

Ainekset 

(4 annosta)

Uunijuurekset

  • 2 rkl öljyä
  • 1 kpl lanttua
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl bataattia
  • 2 kpl sipulia
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl vettä
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl suolaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.