
Porsaan fileepihvit ja perunasipsit
Possun fileepihvit ovat maukkaita ja helppoja valmistaa. Lisukkeeksi on joskus mukava tehdä jotain hyvää hieman pidemmän kaavan kautta.
Valmistusohje
(n. 30 min)Ota pihvit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.
Perunasipsit
Leikkaa perunat veitsellä tai juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi ja pane ne kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Asettele viipaleet uunipellille vierekkäin ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin ruskeita.
Choronkastike
Kuumenna tomaattipyre kattilassa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon bearnaisekastike ja jatka kuumentamista hetki.
Pihvien paistaminen ja tarjoilu
Paista pihvit kuumalla pannulla tilkassa öljyä noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile pihvit perunasipsien ja Choronkastikkeen kera.
Ainekset
(3 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton
Choronkastike
- 1 prk (2 dl) valmista Bearnaisekastiketta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- rypsiöljyä
Perunasipsit
- 5 perunaa kuorineen
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl chilijauhetta
- ½ tl valkosipulijauhetta
