Porsaan fileepihvit, savunmakuinen bbq-kastike ja grillikasvikset

Porsaan fileepihvit, savunmakuinen bbq-kastike ja grillikasvikset

4 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton

Maustamattomat porsaan pihvit voit marinoida kätevästi myös itse. Tarjoa seuraksi savunmakuista bbq-kastiketta ja grillikasviksia

Valmistusohje

(n. 60 min)

Sekoita marinadin ainekset ja kääntele se fileepihvien pintaan. Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Valmista sillä välin bbq-kastike.
Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehua 10-15 minuuttia hiljaa poreillen. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella.

Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja laita leivinarkin päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja anna seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Kuivaa talouspaperilla.

Voitele grilliparila öljyllä ja laita siihen munakoisoviipaleet, miniterttutomaatit terttuineen ja herkkusienet. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kääntele, kunnes ovat sopivan kypsiä.
Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Grillaa pihvit molemmin puolin ja nauti grillikasvisten ja bbq-kastikkeen kanssa.

Ainekset 

(4 annosta)

1 HK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton 600 g

Marinadi

  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä

BBQ-kastike

  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 rkl inkivääriä hienonnettuna
  • pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 g tomaattilohkoja
  • 1 dl vettä
  • 1-2 tl savustettua paprikajauhetta

Grillikasvikset

  • 1 munakoiso + suolaa
  • 300 g miniterttutomaatteja
  • 200 g herkkusieniä
  • öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.