Porsaan kasslerpihvit ja valkosipuliperunoita

Porsaan kasslerpihvit ja valkosipuliperunoita

6 annosta   n. 60 min  Gluteeniton

Maukkaat kasslerpihvit grilliin paistumaan ja lisukkeeksi grillattuja tomaatteja ja valkosipuliperunoita, kyllä kelpaa!

Valmistusohje

(n. 60 min)

Kuori perunat ja viipaloi ne ohuelti. Kuumenna öljy pannussa. Paista perunaviipaleita muutama minuutti koko ajan käännellen. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, suola, pippurisekoitus, paprikajauhe ja kerma, kiehauta. Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin tunti, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Kiertoilmauunissa lämpötilan tulisi olla 150 astetta.

Grillaa kasslerpihvejä 8-10 minuuttia molemmin puolin. Kuumenna voi tai margariini pannulla tai alumiinisessa grillivuoassa, lisää sokeri ja hetken päästä sipulirenkaat. Kääntele sipulia, kunnes saavat väriä ja pehmenevät. Lisää lopuksi tilkka vettä ja ripaus suolaa.

Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi, kääntele öljyssä ja grillaa molemmin puolin. Mausta ripauksella suolaa. Leikkaa tomaatit puolikkaiksi ja grillaa kovalla lämmöllä molemmin puolin. Ripottele pinnalle aavistus suolaa ja kuivattua rakuunaa. Tarjoa lisäksi HK Aurinkosalaattia.

Katso parhaat grillausvinkit grillausoppaastamme!

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan kasslerpihvi marinoitu

  • öljyä grillilevyn voiteluun 


Valkosipuliperunat

  • 2 kg perunoita 
  • 1-2 rkl öljyä 
  • 5-6 valkosipulinkynttä hienonnettuna 
  • n. 1 ½ tl suolaa 
  • 2 tl pippurisekoitusta 
  • 1 tl paprikajauhetta 
  • 5-6 dl kuohu-, tai ruokakermaa 


Haudutettu sipuli

  • 40 g voita tai margariinia 
  • 2 tl sokeria 
  • 4-5 sipulia renkaina 
  • tilkka vettä 
  • ripaus suolaa 
  • 400 g kesäkurpitsaa viipaleina 
  • 2-3 rkl öljyä 
  • ripaus suolaa 


Grillitomaatit

  • 4-6 tomaattia tai 2-3 pihvitomaattia 
  • ripaus suolaa 
  • ripaus kuivattua rakuunaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.