Porsaan ulkofilee ja lämmin omenalisäke

Porsaan ulkofilee ja lämmin omenalisäke

Fileepalasta saat herkullisen ja murean uunifileen. Valmista lisäkkeeksi omenalisäke, jonka voit tarjota myös kylmänä.

Porsaan ulkofilee ja lämmin omenalisäke

Arvostele resepti
107 arvostelua
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl
  • 1 rkl sinappia
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl soijaa
  • 1 kpl valkosipulinkynttä

Lämmin omenalisäke 

  • 1 rkl vettä
  • 5 kpl omenaa
  • 2 kpl sipulia
  • 1 tl chiliä hienonnettuna
  • 1 kpl kanelitankoa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vaaleaa siirappia

Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset tasaiseksi kulhossa. Kääntele ulkofilee marinadissa ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Laita paistolämpömittari lihan keskiosaan. Paista 125-150 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75-80 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Valmista lihan paistuessa lisäke. Kuori ja lohko omenat ja sipulit. Laita ne kattilaan vesitilkan, hienonnetun chilipaprikan ja kanelitangon tai kanelin kanssa. Silppua sekaan vielä inkivääri ja valkosipuli. Valuta joukkoon siirappi tai hunaja. Kuumenna ja sekoita välillä varovasti. 

Poista lämpömittari vetäytyneestä fileepalasta ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa seuraksi omenalisäkettä ja keitettyjä perunoita tai perunasosetta.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.