Porsaan ulkofilee ja lämmin omenalisäke

Porsaan ulkofilee ja lämmin omenalisäke

6-8 annosta   n. 1 h 30 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Fileepalasta saat herkullisen ja murean uunifileen. Valmista lisäkkeeksi omenalisäke, jonka voit tarjota myös kylmänä.

Valmistusohje

(n. 1 h 30 min)

Sekoita marinadin ainekset tasaiseksi kulhossa. Kääntele ulkofilee marinadissa ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Laita paistolämpömittari lihan keskiosaan. Paista 125-150 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75-80 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Valmista lihan paistuessa lisäke. Kuori ja lohko omenat ja sipulit. Laita ne kattilaan vesitilkan, hienonnetun chilipaprikan ja kanelitangon tai kanelin kanssa. Silppua sekaan vielä inkivääri ja valkosipuli. Valuta joukkoon siirappi tai hunaja. Kuumenna ja sekoita välillä varovasti. 

Poista lämpömittari vetäytyneestä fileepalasta ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa seuraksi omenalisäkettä ja keitettyjä perunoita tai perunasosetta.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan ulkofilee maustamaton n. 1,5 kg

  • 1 rkl sinappia 
  • 1/2 dl ketsuppia tai 2 rkl tomaattipyreetä 
  • 1/2 dl öljyä  
  • mustapippuria myllystä maun mukaan 
  • 1 rkl soijakastiketta 
  • 1 valkosipulin kynsi 
  • suolaa

Lämmin omenalisäke 

  • 1 rkl vettä 
  • 4-5 keskikokoista omenaa 
  • 1-2 sipulia 
  • 1 tl hienonnettua chilipaprikaa 
  • kanelitanko tai 1/4 tl kanelia 
  • 1 tl tuoretta inkivääriä 
  • 1 valkosipulin kynsi 
  • 2-3 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.