
Porsaan ulkofilee ja lämmin omenalisäke
Fileepalasta saat herkullisen ja murean uunifileen. Valmista lisäkkeeksi omenalisäke, jonka voit tarjota myös kylmänä.
Valmistusohje
(n. 1 h 30 min)Sekoita marinadin ainekset tasaiseksi kulhossa. Kääntele ulkofilee marinadissa ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Laita paistolämpömittari lihan keskiosaan. Paista 125-150 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75-80 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.
Valmista lihan paistuessa lisäke. Kuori ja lohko omenat ja sipulit. Laita ne kattilaan vesitilkan, hienonnetun chilipaprikan ja kanelitangon tai kanelin kanssa. Silppua sekaan vielä inkivääri ja valkosipuli. Valuta joukkoon siirappi tai hunaja. Kuumenna ja sekoita välillä varovasti.
Poista lämpömittari vetäytyneestä fileepalasta ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa seuraksi omenalisäkettä ja keitettyjä perunoita tai perunasosetta.
Ainekset
(6-8 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan ulkofilee maustamaton n.1,5 kg
- 1 rkl sinappia
- 1/2 dl ketsuppia tai 2 rkl tomaattipyreetä
- 1/2 dl öljyä
- mustapippuria myllystä maun mukaan
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
Lämmin omenalisäke
- 1 rkl vettä
- 4-5 keskikokoista omenaa
- 1-2 sipulia
- 1 tl hienonnettua chilipaprikaa
- kanelitanko tai 1/4 tl kanelia
- 1 tl tuoretta inkivääriä
- 1 valkosipulin kynsi
- 2-3 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
