Porsaan ulkofileetä ja ryytisinappikastiketta

Porsaan ulkofileetä ja ryytisinappikastiketta

6-8 annosta   n. 2 h 50 min  Gluteeniton

Porsaan ulkofilee paistetaan meheväksi uunissa ja tarjoillaan herkullisen kermaisen ryytisinappikastikkeen kera

Valmistusohje

(n. 2 h 50 min)

Ota tarvittaessa muutama siivu kalvoa pois lihan pinnasta, mutta rasvoja ei tarvitse poistaa. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista liha tilkassa öljyä kuumalla pannulla.

Laita liha uunivuokaan, ja työnnä lämpömittari lihan paksuimman kohdan keskelle. Paista lihaa 125-asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa noin 100 asteessa), kunnes sisälämpö on 68 astetta.

Kääri uunista otettu liha folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Lihan lämpötila nousee vielä muutamia asteita, mutta on kypsää ja mehevää.

Leikkaa liha siivuiksi ja asettele vadille. Kaada kuuma kastike päälle. Tarjoa liha ja kastike paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.

Kastike: Kiehuta valkoviiniä puoleen lihan paistamiseen käytetyllä pannulla ja raavi pohjasta maut talteen. Lisää sinappi ja kerma. Anna kiehua keskilämmöllä. Lisää loput ainekset ja anna kastikkeen saostua. Maista ja mausta vielä tarvittaessa. Kastike on valmista kun se on sakeaa ja täyteläistä.

Ainekset 

(6-8 annosta)

Ryytisinappikastike

  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl täysjyväsinappia (Dijon)
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 rkl konjakkia (voi jättää pois)
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.