Porsaanfileetä ja bataattisosetta

Porsaanfileetä ja bataattisosetta

4 annosta   n. 1 h 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Pyhäinpäivä lähestyy, kuten myös loppuvuoden muut juhlapäivät. Nyt erityisesti kotona kokkailu on arvossaan ja läheisten kanssa on mukava istahtaa nauttimaan yhteisistä hetkistä ja syksyn kauniista tunnelmasta. Oletko jo kokeillut HK Rypsiporsas® Gourmet pastramifileetä? Herkullisella pintamausteella maustettu filee on mureaa ja juhlavaa niin lämpimällä aterialla tarjottuna tai vaikka leikkelepöydässä. Maukas liha maistuu herkulliselta kauniin värisen bataattisoseen ja ihastuttavien ruusukaalien kanssa. Tämä resepti on tehty yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

Valmistusohje

(n. 1 h 30 min)

Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Älä poista paistia pakkauksesta. Poista etiketti ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita paisti uunipellille ja paista uunin alaosassa 1 tunti jokaista lihakiloa kohti. Pakkaus avautuu hieman paiston aikana. Kypsän paistin sisälämpötila on +75 astetta. Tarkista sisälämpötila paistimittarilla. Anna paistin vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Valmista bataattisose. Kuori bataatit ja paloittele. Laita vettä kattilaan ja kiehauta. Lisää suola ja bataattipalat. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes bataatti on kypsää. Valuta neste ja soseuta bataatit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kermaa ja voita. Tarkista maku. Hienonna joukkoon tuoretta rakuunaa.

Tee vielä ruusukaalilisäke.

Kiehauta vesi ja lisää suola. Poista ruusukaaleista kanta ja lisää ruusukaalit kiehuvaan veteen. Anna kiehua, kunnes ruusukaalit ovat sopivan kypsiä. Valuta.

Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki ja lisää ruusukaalit. Paista, kunnes saavat hieman väriä.

Tarjoa paistin ja bataattisoseen kanssa.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Gourmet pastramifilee n. 1 kg

 

Lisäksi:

1 ½ kg bataattia
vettä
1 tl suolaa

Lisäksi:

suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
1-2 dl kermaa
50 g voita tai margariinia
tuoretta rakuunaa

Ruusukaalilisäke:

1 l vettä
1 tl suolaa
300 g ruusukaalia
25 g voita
2 valkosipulinkynttä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä