Porsaanniskaa char siu

Porsaanniskaa char siu

4 annosta   n. 5 h 30 min  Laktoositon

Char siu -possu on Kantonin keittiötä parhaimmillaan. Grillaus tuo uunissa esikypsennettyyn lihaan paljon makua, mutta voit hyvin paistaa possunniskan myös raitaparilalla tai ihan peruspaistinpannullakin. Char siun lisukkeena toimii hienosti grillattu sydänsalaatti paahdettujen maapähkinöiden kera, mutta ei kannata unohtaa nuudeleita tai riisiäkään.

Valmistusohje

(n. 5 h 30 min)

Sekoita char siu -kastikkeen ainekset keskenään. Sivele lihan pinta kastikkeella ja säästä loput viimeistelyyn. Anna lihan maustua yön yli.

Kypsennä porsaanniskoja uunissa miedolla lämmöllä 110 asteessa noin 5 tuntia, kunnes sisälämpö on 76 astetta. Vaihtoehtoisesti sulje lihat tiiviisti vakuumipussiin ja kypsennä sirkulaattorissa 65 asteessa 24 tuntia.

Jäähdytä lihat. Leikkaa jäähtynyt liha reiluiksi viipaleiksi ja grillaa kuumaksi. Sivele loput kastikkeesta kuuman lihan pinnalle.

Tarjoa char siu grillatun sydänsalaatin ja paahdettujen maapähkinöiden kera.

Ainekset 

(4 annosta)


Char siu -kastike:

2 rkl hunajaa
1 tl kiinalaista viismaustetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua valkopippuria
½ dl Shaoxing-viiniä tai kuivaa sherryä
½ dl seesamiöljyä
1 dl hoisin-kastiketta
1 rkl tummaa siirappia
6 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä