Possu gyros

Possu gyros

3-4 annosta   n. 45 min 

Gyros on kreikkaa ja tarkoittaa "kääntää". Ja mehän käännetään. Nimittäin herkullista gyros-possua itsetehtyjen lätyskäleipien väliin simppeleiden täytteiden kera. Tsatsiki, tomaatti ja punasipuli ovat olennaisia täytteitä gyroksissa ja laittavatpa kreikkalaiset hurjat väliin jopa ranskalaisiakin – siis niitä perunoita.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Sekoita leivän ainekset kulhossa ja vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes taikina on sileää. Anna tekeytyä kymmenen minuuttia.

Pyörittele taikinasta kuusi palleroa ja painele ne puolen sentin paksuisiksi lätysköiksi. Paahda leivät kuumalla kuivalla pannulla tai raitaparilassa kypsiksi. Kääri kypsät leivät pyyhkeeseen, niin ne pysyvät pehmeinä ja mehevinä.

Raasta kurkku karkealla terällä ja laita raaste siivilään valumaan. Ripsauta päälle hieman suolaa, joka irrottaa nesteen tehokkaasti. Sekoita valutettu kurkkuraaste jogurttiin. Raasta joukkoon valkosipuli ja sitruunan kuorta. Mausta hienonnetulla mintulla, suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja sitruunamehulla.

Ruskista possusuikaleet kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä kauniin värisiksi.

Viipaloi tomaatti ja punasipuli. Suikaloi salaatti. Täytä leivät ja nauti.

Ainekset 

(3-4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Gyros nopea Fileesuikale 300 g

1 tomaatti
1 punasipuli
salaattia

Tsatsiki:

3 dl paksua turkkilaista jogurttia
½ kurkku
1 valkosipulin kynsi
2 rkl minttua hienonnettuna
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lätyskäleipä:

5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä