Possunkylkeä Bossam

Possunkylkeä Bossam

Koreassa iloiseen illanviettoon kuuluu aina pakollisten juomien lisäksi rutkasti syötävää, joka kyllästää ja pohjustaa juhlijoita yhä vaativimpiin suorituksiin. Suosituinta lihaa on porsas ja erityisesti porsaankylki, jota kiikutetaan ravintoloissa pöytään raakoina siivuina ja paistetaan haluttuun kypsyyteen pöytägrilleissä.

Kypsä liha kietaistaan sopivien kastikkeiden ja pikkeleiden kera salaatinlehden sisään meheväksi nyytiksi, ssamiksi (kirjoitusasua ssäm näkee myös käytettävän). Vähemmällä kärylläkin saa aikaiseksi maistuvia bossammeita, kun lihan kypsentää mausteiden kanssa keittämällä.

Possunkylkeä Bossam

Arvostele resepti
2 arvostelua

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

1,5 kg porsaankylkeä
1 pieni sipuli
3 kevätsipulia, valkoiset osat
8 valkosipulinkynttä
3 cm:n pala inkivääriä ohuina siivuina
1 tl mustapippuria
1 rkl doenjangia
2 dl kahvia
1 tl suolaa
2 laakerinlehteä
2,5 l vettä 

Retikkasalaatti (Musaengchae)
400 g retikkaa
1 porkkana
3 rkl riisietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl gochugarua

Leikkaa kuorittu retikka ja porkkana tikuiksi (mandoliini on tähän tehtävään mitä mainioin apuväline). Laita tarjoiluastiaan ja lisää loput ainekset. Sekoita käsin.

Suolattu kiinankaali
Sekoita litraan vettä reilu desilitra karkeaa merisuolaa. Laita kiinankaalin pehmeät sisäosat pehmenemään suolaveteen muutamaksi tunniksi. Huuhtele ja valuta hyvin.

Valmistusohje

Laita kaikki ainekset, paitsi liha, veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti. Lisää liha ja keitä 20 minuuttia. Pienennä lämpö lempeästi kuplivaksi, peitä kannella ja keitä liha pehmeäksi, noin tunti.

Laita lämpö pois ja anna liha jäähtyä liemessään. Viipaloi liha ohueksi ja tarjoa suolatun kiinankaalin ja retikkasalaatin kanssa.

 

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.