Possunleike Benedict

Possunleike Benedict

2 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Eggs Benedict tunnetaan erityisesti aamiais, -ja brunssiruokana. Possunleike Benedict puolestaan menee ihan mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kun vierellä on vielä lasillinen kuivaa Chaplis’ta, voi silmät suljettuaan tuntea olevansa pariisilaisessa korttelibistrossa, vaikka todellisuudessa olisitkin Kuopiossa.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Aloita uppomunista. Kiehauta kattilassa pari litraa vettä ja lisää sekaan etikka. Riko munat varovasti pieniin kuppeihin niin, että keltuaiset pysyvät ehjinä. Kun vesi poreilee kevyesti, pyöräytä se kauhalla ”liikkeelle” ja tiputa munat varovasti yksi kerrallaan kiertävään veteen. Anna munien hautua noin kolme minuuttia koosta riippuen ja nosta ne pois vedestä reikäkauhalla.

Paista maissipaneroidut viljaporsaan leikkeet noin kaksi minuuttia per puoli rypsiöljyssä kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi. Nosta sivuun vetäytymään. Lisää pannulle ruokalusikallinen voita ja paahda leivät molemmin puolin. Nosta leivät sivuun. Freesaa pinaatti nopeasti pannulla ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Kuumenna pakkauksen mukana tullut bearnaisekastike noin 20 sekuntia mikroaaltouunissa. Sekoita.

Kokoa leivät. Laita paahdetulle leivälle pohjimmaiseksi pinaattia ja sen päälle possuleike ja uppomuna. Ripttele uppomunan päälle hieman suolaa. Lorauta lopuksi koko komeuden päälle päälle bearnaisea ja mausta rouhitulla mustapippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.

Ainekset 

(2 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan rapeat maissipaneroitu leike & bearnaisekastike 300 g

2 viipaletta vaaleaa leipää
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
2 kourallista pinaattia
2 tl sitruunamehua
suolaa

Uppomunat:

2 kananmunaa
2 litraa vettä
½ dl etikkaa

Lisäksi:

voita paistamiseen
rypsiöljyä paistamiseen
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä