Possunoisetteja, paistettuja pottuja ja siiderisipulia

Possunoisetteja, paistettuja pottuja ja siiderisipulia

3-4 annosta   n. 40 min  Gluteeniton

Kun suomalaisissa kodeissa tehtiin kahdeksankymmentä- ja yhdeksänkymmentälukujen taitteessa oikein hienoa ruokaa, kyseessä oli melko usein possun noisetit. Rypsiporsas® sisäfileestä valmistuvat noisetit maistuvat erinomaisesti tänäkin päivänä. Klassiset herneet ja paistetut perunat saavat tässä reseptissä seurakseen vielä siiderissä haudutetun sipulin.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Leikkaa sipulit neljään osaan lohkoiksi ja erottele kerrokset. Paahda voi kattilassa, kunnes siitä alkaa tulemaan pähkinäinen tuoksu. Lisää mukaan sipulit, siideri, suola ja pippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmeitä.

Poista fileestä mahdolliset kalvot ja leikkaa se noin kolmen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Painele pihvejä hieman lyttyyn. Paista pihvit kuumalla pannulla noin kaksi minuuttia molemmin puolin voi-rypsiöljyseoksessa timjamin sekä murskattujen valkosipulin kynsien kanssa, kunnes ne ovat kypsiä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Kuutioi keitetyt perunat ja paista kauniin kullanruskeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Ainekset 

(3-4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan sisäfilee maustamaton

suolaa
rouhittua mustapippuria
5 timjamin oksaa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä

Siiderisipuli:

2 isoa sipulia
1 tölkki kuivaa omenasiideriä
2 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Paistetut perunat:

5 kpl keitettyjä perunoita (esim. edelliseltä päivältä jääneitä)
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

200 g pakasteherneitä sulatettuna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä