Possun ribsit italialaisittain

Possun ribsit italialaisittain

6 annosta   n. 3 h 30 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Porsaan ribsit voi valmistaa perinteisen jenkkityylin sijaan myös italialaisittain.

Valmistusohje

(n. 3 h 30 min)

Esilämmitä uuni 120-asteiseksi. Laita tuplakerros foliota uuniastian pohjalle ja ribsit päälle. Mausta reippaasti suolalla ja pippurilla.

Surauta kaikki loput ainekset paitsi persilja ja sitruunalohkot sauva- tai tehosekoittimella tahnaksi.

Hiero tahna kauttaaltaan huolellisesti ribsien päälle. Kiedo ribsit tiukasti folioon.
Kypsennä ribsejä uunissa ainakin kolme tuntia, kunnes liha alkaa irrota luista.
Poista folio ja anna jäähtyä. Ota lihasta valuneet nesteet talteen.

Lämmitä uunin grillivastus, ja laita lihat korkeareunaiselle uunipellille. Paahda, kunnes liha alkaa saada tummanruskeita sävyjä pintaansa, noin 10 minuuttia. Voit paahtaa ribsit myös suoralla lämmöllä hiiligrillissä.

Anna vetäytyä vartti. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa paistoliemen, persiljasilpun ja sitruunalohkojen kera.

Ainekset 

(6 annosta)
  • 3 kg HK Viljaporsaan spare ribs
  • 2 rkl suolaa
  • 1 rkl mustapippuria
  • 8 kpl jalapenoa
  • 18 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl rosmariinia silputtuna
  • 1 tl chililastuja

Lisäksi

  • 4 rkl persiljaa pilkottuna
  • 1 kpl sitruunaa lohkoina

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Käsittelethän lihaa oikein

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.