Poutine À la Sininen Lenkki®

Poutine À la Sininen Lenkki®

4-6 annosta   n. 40 min 

Mitä saa, kun yhdistää kanadalaisen katuruoan ja suomalaisen snägäri-klassikon. No tietysti härmäläiseen makuun sopivan Poutinen. Meidän versiomme poutinesta kruunaa itseoikeutetusti HK Sininen Lenkki®

Valmistusohje

(n. 40 min)

Sulata paistinpannulla voi. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon lihaliemi ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä.

Laita koskenlaskija ja kerma kattilaan ja sulata juoksevaksi koko ajan sekoittaen. Pidä lämpimänä.

Frittaa makkarat ja ranskalaiset frittikeittimessä tai kattilassa 180 asteessa noin 4 minuuttia. Mausta suolalla.

Laita tarjoiluastialle (mielellään kartonkinen grillirasia) pohjimmaiseksi makkara-perunat. Päälle lorautetaan reilulla kädellä ruskeakastiketta, juustokastiketta sekä koristellaan sipulisilpulla ja kuutioidulla suolakurkulla. Ainoa oikea ruokajuoma Suomi-poutinen kanssa on maito, mielellään täysrasvainen.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Sininen Lenkki® Perinteinen

800 g ranskalaisia perunoita
100 g suolakurkkuja kuutioituna
1 sipuli silputtuna
2 l syväpaistoöljyä

Ruskeakastike:

60 g vehnäjauhoja
60g voita
1 rkl voita paistamiseen
1 dl suolakurkkulientä
9 dl mietoa lihalientä
1 tl suolaa

Juustokastike:

1 pkt voimakasta Koskenlaskijaa
1 dl kuohukermaa

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.