Poutine

Poutine

4 annosta   n. 20 min 

Kanadalaista alkuperää oleva mättöruoka Poutine koostuu ranskanperunoista, juustosta ja ruskeasta paistinkastikkeesta. Yhdistelmä toimii ihan sellaisenaankin, mutta annosta voi tuunata vielä esimerkiksi ohueksi suikaloiduilla leikkeleillä. 

Valmistusohje

(n. 20 min)

Suikaloi rosvofilee ohuiksi suikaleiksi. Laita ranskanperunat uuniin ja valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna voi kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhot. Anna seoksen ruskistua koko ajan sekoitellen. Vatkaa joukkoon demi-glace, soija etikka ja sokeri. Anna hautua hiljalleen kymmenen minuuttia. 

Asettele rapeat ranskanperunat lautaselle ja ripottele päälle leikkelesuikaleet sekä rouhittu juusto. Kaada päälle kuuma kastike ja viimeistele vielä hienonnetulla ruohosipulilla.

Ainekset 

(4 annosta)
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.