Pulled pork Tomi Björckin tapaan

6-8 annosta   n. 5 h 30 min 

Kokeile trendikästä pulled porkia eli ylikypsäksi haudutettua possua mestarikokki Tomi Björckin tapaan eli herkullisten lisukkeiden kera pitaleivässä tarjoiltuna!

Pulled pork Tomi Björckin tapaan

Valmistusohje

(n. 5 h 30 min)

Pulled pork 

Sekoita pulled porkin kastikkeen aineet keskenään. Hiero suolaa lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan johon ne juuri ja juuri mahtuvat. Kaada puolet maustekastikkeesta lihojen päälle.

Peitä lihat leivinpaperilla ja vuoka foliolla. Anna muhia 150 asteisessa uunissa 4 tuntia tai 95 asteisessa uunissa yli yön.

Kypsentämisen jälkeen liha on hajoavan mureaa ja lihasta irronnut neste on maustekastikkeen kanssa muodostanut mahtavan makuliemen. Kun kypsä pulled pork on hieman jäähtynyt, revi lihat ohuiksi säikeiksi, sekoita joukkoon haudutuslientä, loput maustekastikkeesta sekä sinappia ja ketsuppia.

Täytä lopuksi pitaleivät pulled porkilla, fetalla maustetuilla tillikurkuilla, hummuksella ja mustapippurimajoneesilla.     

Itseleivotut pitaleivät 

Sekoita hiiva veteen hyvin sekoittaen, lisää vehnäjauhot ja anna vetäytyä hetki. Lisää oliiviöljy ja sekoita hyvin kunnes taikina on elastista. Anna vetäytyä tunnin ajan, jaa taikina 8-10 yhtä suureen osaan ja muotoile palloiksi. Kauli pallot litteiksi kakuiksi ja anna kohota 45 minuuttia. Lämmitä uuni 275 asteeseen ja paista kohonneet leivät kuumalla uunipellillä kypsiksi noin 5 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita. 

Fetalla maustetut tillikurkut 

Murskaa feta haarukan avulla rouheiseksi. Paloittele kurkku pieniksi kuutioiksi ja yhdistä koko setti. Mausta sitruunakuorella ja mehulla sekä lisää lopuksi tilli ja sekoita hyvin. 

Hummus 

Sekoita kaikki ainekset ja aja monitoimikoneessa tai morttelissa tahnaksi. Koristele paprikajauheella ja kikherneillä. 

Mustapippurimajoneesi

Sekoita ainekset keskenään, lisää mustapippuri viimeiseksi majoneesin päälle.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g

  • Pulled porkin liemi:

    1 dl tummaa siirappia
    1 dl riisiviinietikkaa
    1 dl fariinisokeria
    1 dl soijaa
    1 tl chiliä
    2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
    1.5 tl savustettua paprikajauhetta
    2 tl mustapippuria
    0.5 dl sinappia
    0.5 dl ketsuppia
    1 rkl suolaa

Itseleivotut pitaleivät

  • 450 g jauhoja 
  • 15 g hiivaa 
  • suolaa 
  • 2 ½ dl vettä 
  • oliiviöljyä 

Fetalla maustetut tillikurkut

  • 100 g fetajuustoa 
  • ½ kpl kurkku 
  • ½ sitruunan kuori sekä mehu 
  • 1 rkl tilliä 

Hummus

  • 200 g keitettyjä kikherneitä 
  • 4 rkl vettä tai kanalientä 
  • 1 kpl valkosipulinkynsi 
  • ½ sitruunan mehu 
  • 2 rkl tahini-seesamtahnaa 
  • 4 rkl oliiviöljyä 
  • suolaa ja pippuria 

Mustapippurimajoneesi

  • 1 dl majoneesi 
  • 1 tl mustapippuria myllystä 
  • 1 rkl sitruunamehua 
  • 1 rkl hunajaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.