
Punajuuripeti ja suolakurkku-smetanaa
Paahdetut, suolakurkku-smetanalla höystetyt punajuuret sopivat mainiosti joulupöytään, mutta maistuvat myös muina vuodenaikoina! Punajuuret voi tarjoilla viipaloidun joulukinkun petinä, mutta ne maistuvat mainiosti myös muiden liharuokien lisukkeena.
Valmistusohje
(n. 1 h 15 min)Paahda punajuuria uunissa 175 asteessa noin tunti tai kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori punajuuret hiukan jäähtyneinä ja lohko suupaloiksi. Vatkaa smetana vaahdoksi ja kuutioi suolakurkku mahdollisimman pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta hunajalla ja suolalla. Levitä punajuuret vadille tasaisesti ja lusikoi tai pursota suolakurkku-smetanaa päälle. Tarjoile esimerkiksi petinä viipaloidulle joulukinkulle tai muiden liharuokien lisukkeena.
Ainekset
(4-6 annosta)- 1 kg punajuuria
- 2 kpl suolakurkkuja
- 200 g smetanaa tai ranskankermaa
- 2 rkl hunajaa
- ½ tl suolaa
