Punajuuripeti ja suolakurkku-smetanaa

Punajuuripeti ja suolakurkku-smetanaa

4-6 annosta   n. 1 h 15 min  Gluteeniton

Paahdetut, suolakurkku-smetanalla höystetyt punajuuret sopivat mainiosti joulupöytään, mutta maistuvat myös muina vuodenaikoina! Punajuuret voi tarjoilla viipaloidun joulukinkun petinä, mutta ne maistuvat mainiosti myös muiden liharuokien lisukkeena.

Valmistusohje

(n. 1 h 15 min)

Paahda punajuuria uunissa 175 asteessa noin tunti tai kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori punajuuret hiukan jäähtyneinä ja lohko suupaloiksi. Vatkaa smetana vaahdoksi ja kuutioi suolakurkku mahdollisimman pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta hunajalla ja suolalla. Levitä punajuuret vadille tasaisesti ja lusikoi tai pursota suolakurkku-smetanaa päälle. Tarjoile esimerkiksi petinä viipaloidulle joulukinkulle tai muiden liharuokien lisukkeena.

Ainekset 

(4-6 annosta)
  • 1 kg punajuuria
  • 2 kpl suolakurkkua
  • 200 g smetanaa tai ranskankermaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.