Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

4-6 annosta   n. 60 min 

Ranskalainen piirakkaklassikko Quiche Lorraine on kaikessa yksinkertaisuudessaan mitä mainioin eväs. Aidossa savusaunassa savustettu kinkku ja voimakkaan makuiset juustot tekevät tästä klassikkopiirakasta vastustamattoman hyvää.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Nypi voi ja vehnäjauhot tasaiseksi massaksi. Sekoita huolellisesti joukkoon vesi ja timjami.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 27-senttisen vuoan pohjalle ja reunalle, painele siihen haarukalla reikiä ja esipaista 10 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Valmista sillä aikaa täyte.

Silppua purjo ja kuullota silppu rypsiöljyssä pehmeäksi. Silppua savukinkku ohuiksi suikaleiksi.

Levitä purjo, kinkkusuikaleet ja raastetut juustot esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. Vatkaa fraîche-kerma, kuohukerma ja munat kulhossa huolellisesti. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kaada kermaseos täytteen päälle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa puoli tuntia, kunnes täyte on kauniisti paistunut ja hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

Tarjoa Quiche Lorrainen lisukkeena raikasta salaattia.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Aito Savusauna savukinkku 150 g

1,5 dl raastettua gruyère-juustoa
½ purjo
1 dl raastettua parmesaania
2 dl fraîche-kermaa tai ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä

Pohja:

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kuivattua timjamia
½ dl vettä

 

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä