
Ramen Ribs
Tomi Björckin grillireseptissä herkulliset ribsit valmistuvat hiljalleen uunissa ja saavat loppusilauksen grillissä.
Valmistusohje
(n. 3 h )Valmista ribsit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta kunnolla. Lisää ribsit liemeen ja hauduta lempeällä lämmöllä 2-3 tuntia. Voit laittaa ribsit myös uuniastiaan, kaataa liemen päälle ja kypsentää uunissa 160 asteessa, kunnes liha on pehmeää ja kypsää.
Nosta kypsät ribsit kuivahtamaan ritilälle. Ota haudutusliemi talteen.
Friteeraa nuudelit. Lämmitä öljy 175-asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää nuudelit ja friteeraa rapeiksi, noin 2 minuuttia. Nosta talouspaperille kuivumaan. Pätki nuudelit kulhoon, lisää mausteet ja sekoita hyvin.
Sekoita kaikki red dragon -kastikkeen ainekset kulhossa. Laita jääkaappiin odottamaan.
Kuumenna grilli ja grillaa ribsejä noin 10-15 minuuttia, valele haudutusliemellä. Laita valmiit ribsit kulhoon, lisää päälle red dragon -kastiketta. Lisää pinnalle nuudelit. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.
Ainekset
(4-5 annosta)- 2 kg porsaan ribsejä
Ribsien haudutusliemi
- 1 pkt (170 g) HK Amerikan Pekoni®
- 1,5 l kanalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl soijakastiketta
- 4 kevätsipulia halkaistuna
Rapeat ramennuudelit
- 5 dl öljyä
- 200 g tuoreita nuudeleita (ramen)
- 2 tl togarashi-mausteseosta tai kuivattua chiliä
- 2 tl seesaminsiemeniä
- suolaa
Red dragon –kastike
- 1 dl ssämjang-paputahnaa tai misotahnaa
- 1 rkl (korealaista) chilitahnaa
- 3 rkl sherryviinietikkaa
- 2 rkl vähäsuolaista soijaa
- 2 rkl miriniä TAI 2 rkl omenaviinietikkaa + 1 rkl sokeria
Viimeistelyyn
- 2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
