Ramen Ribs

Ramen Ribs

4-5 annosta   n. 3 h   Laktoositon

Tomi Björckin grillireseptissä herkulliset ribsit valmistuvat hiljalleen uunissa ja saavat loppusilauksen grillissä. 

Valmistusohje

(n. 3 h )

Valmista ribsit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta kunnolla. Lisää ribsit liemeen ja hauduta lempeällä lämmöllä 2-3 tuntia. Voit laittaa ribsit myös uuniastiaan, kaataa liemen päälle ja kypsentää uunissa 160 asteessa, kunnes liha on pehmeää ja kypsää.
Nosta kypsät ribsit kuivahtamaan ritilälle. Ota haudutusliemi talteen.

Friteeraa nuudelit. Lämmitä öljy 175-asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää nuudelit ja friteeraa rapeiksi, noin 2 minuuttia. Nosta talouspaperille kuivumaan. Pätki nuudelit kulhoon, lisää mausteet ja sekoita hyvin.

Sekoita kaikki red dragon -kastikkeen ainekset kulhossa. Laita jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna grilli ja grillaa ribsejä noin 10-15 minuuttia, valele haudutusliemellä. Laita valmiit ribsit kulhoon, lisää päälle red dragon -kastiketta. Lisää pinnalle nuudelit. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

Ainekset 

(4-5 annosta)
  • 2 kg porsaan ribsejä

Ribsien haudutusliemi

  • 1 pkt (170 g) HK Amerikan Pekoni®
  • 1,5 l kanalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl soijakastiketta
  • 4 kevätsipulia halkaistuna

Rapeat ramennuudelit

  • 5 dl öljyä
  • 200 g tuoreita nuudeleita (ramen) 
  • 2 tl togarashi-mausteseosta tai kuivattua chiliä 
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • suolaa

Red dragon –kastike

  • 1 dl ssämjang-paputahnaa tai misotahnaa
  • 1 rkl (korealaista) chilitahnaa
  • 3 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 rkl vähäsuolaista soijaa
  • 2 rkl miriniä TAI 2 rkl omenaviinietikkaa + 1 rkl sokeria

Viimeistelyyn

  • 2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.