Ramen-keitto 'skinka-tonkatsu'

Ramen-keitto 'skinka-tonkatsu'

4 annosta   n. 2 h 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Ramen-keiton valmistamiseen vierähtää tovi, mutta lopputulos on vaivan arvoinen! Keitä herkullinen ramen-liemi ja tarjoa se ylijääneen, paneroidun joulukinkun kera keittiömestari Tomi Björckin ohjeella.

Valmistusohje

(n. 2 h 30 min)

Aloita ramenliemen valmistuksella. Paahda kasvikset 225 asteisessa uunissa miltei mustiksi. Laita kasvikset isoon kattilaan ja lisää muut ainekset. Keitä hiljalleen pari tuntia. Siivilöi.

Leikkaa kinkku noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi. Sivele sinappi kinkun pinnoille. Kieritä ’leikkeet’ ensin suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko- tai korrpujauhoissa. Paista leikkeet pannulla öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes pinta on rapsakka ja kullanruskea. Leikkaa viipaleiksi, ja tarjoile ramenkeiton kanssa.

Laita syvien kulhojen pohjalle pakkauksen ohjeen mukaan keitetyt nuudelit ja kevätsipuli. Kaada kuuma ramenliemi päälle ja tarjoile tonkatsuviipaleiden kera. Nauti ja ryystä.


Kokeile myös toista versiota tästä ihanasta ramen-keitosta

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original 170 g

 

  • 1 l mietoa kanalientä
  • 1 l mietoa lihalientä (mielellään possulientä)
  • 1 porkkana pilkottuna
  • puolikas purjosipuli pilkottuna
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 dl kuivattuja sieniä

Tonkatsu

  • 600 g kypsää joulukinkkua
  • 3 rkl sinappia
  • 2 kananmunaa sekoitettuna
  • vehnäjauhoja leivitykseen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • panko- tai korppujauhoja leivitykseen
  • 2 dl kasviöljyä paistamiseen

Ramen-keitto

  • 200 g keitettyjä ramen-nuudeleita
  • 2 kevätsipulia ohuina renkaina
  • 8 dl ramenlientä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.