Rapea possuleike ja bearnaisekastiketta

Rapea possuleike ja bearnaisekastiketta

6 annosta   n. 45 min  Laktoositon

Otsikko kertoo jo kaiken oleellisen! Viljaporsaan fileepihvistä nuijittu ja leivitetty possuleike täyteläisen bearnaisekastikkeen kera on possuruokien aatelia. Lisukkeena toimii mainiosti vaikkapa ranskalaiset tai lohkopotut.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Mittaa kattilaan viini, etikka, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 5 rkl lientä. Siivilöi liemi.

Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei jatka vielä kuumentamista. Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.

Nuiji fileepihvit kahden leivinpaperin välissä noin 5 millin paksuisiksi pihveiksi. Laita vehnäjauhot lautaselle, korppujauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle lautaselle. Riko munien rakenne hyvin. Pyörittele nuijitut pihvit vehnäjauhoissa sitten munamassassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Kuumenna voi vaahtoavaksi paksupohjaisessa paistinpannussa. Paista leikkeet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa rapeat possuleikkeet bearnaisen sekä ranskalaisten tai lohkopottujen kera.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton 600 g

3 kpl kananmunia
½ l korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita paistamiseen

Bearnaise:

1 dl valkoviiniä
1 dl valkoviinietikkaa
1/3 pnt timjamia
2 valkosipulin kynttä
10 kpl valkopippuria
1 salottisipuli viipaloituna
5 kananmunan keltuaista
250 g voita
5 tippaa tabascoa
½ sitruunan mehu
½ pnt rakuunaa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.