Riimihärkää ja pecorino-rakuuna aiolia

Riimihärkää ja pecorino-rakuuna aiolia

6-8 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Riimihärkä on kevyesti suolattua ja maustettua naudan sisäfileetä, joka nautitaan carpaccion tavoin raakana. Ohuen ohueksi leikattu riimihärkä toimii mainiosti vaikkapa joulun alkupalapöydässä pecorino-rakuuna aiolin sekä muikun mädin kera.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Ota coeur de filet pois pakkauksesta ja kuivaa se talouspaperilla. Sekoita mausteseoksen ainekset huolellisesti ja hiero ne fileen pintaan. Kääri filee kelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Poista filee kelmusta ja pyyhi mausteet pois pinnasta. Kääri filee uuteen kelmuun ja laita pakkaseen kohmettumaan muutamaksi tunniksi.

Sekoita pecorino-rakuuna aiolin ainekset huolellisesti ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Leikkaa kohmettuneesta fileestä ohuita siivuja ja asettele tarjoiluvadille tai lautaselle. Tarjoa riimihärän kanssa muikun mätiä pecorino-rakuuna aiolia sekä höylättyä pecorinoa. Viimeistele annos oliiviöljyllä sekä rouhitulla mustapippurilla.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 pkt HK Naudan coeur de filet sisäfilee n.430 g

Mausteseos:

2 rkl suolaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua fenkolinsiementä
1 rkl hienonnettua timjamia

Pecorino-rakuuna aioli:

100 g majoneesia, esim Hellmann´s real
30 g pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
1 rkl rakuunaa hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
1 valkosipulin kynsi raastettuna

Lisäksi:

muikun mätiä
oliiviöljyä
pecorinojuustoa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.