Romesco

Romesco

6 annosta   n. 30 min  Laktoositon Maidoton

Romesco on yleiskastike, joka toimii niin lihan, kalan, kanan kuin kasviksienkin lisukkeena. Romescossa toimii mainiosti myös hienoinen tulisuus, jota voit lisätä mielesi mukaan esimerkiksi chipotletahnasta.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Puolita tomaatit ja kuori valkosipulit. Laita paprikat, tomaatit, chilit ja valkosipulit uunipellille. Revi leipä joukkoon ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda 250-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset saavat paahteisen värin ja ovat pehmeitä. Kippaa paahdetut kasvikset ja leipäpalat kattilaan. Lisää mukaan oliiviöljy, tomaattipyree, siiderietikka sekä pähkinät ja hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Soseuta romesco sauvasekoittimella sileäksi ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Ainekset 

(6 annosta)

2 paprikaa
4 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
n. ½ dl oliiviöljyä
1 dl cashewpähkinöitä
2 viipaletta vaaleaa leipää
½ dl tomaattipyreetä
2 rkl siiderietikkaa
2 punaista chiliä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä