Rosolli

Rosolli

6-8 annosta   n. 30 min  Gluteeniton

Rosolli on perinteinen joulupöydän lisuke ja se on hyvä valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Muista yhdistää punajuuri muihin juureksiin vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin koko rosolli ei värjäänny punaiseksi.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Keitä perunat ja porkkanat kuorineen kypsiksi hyvin suolatussa vedessä ja anna niiden hieman jäähtyä. Kuori ja kuutioi kasvikset. Kuutioi myös sipuli ja maustekurkku ja sekoita kaikki rosollin ainekset keskenään. Mausta tarvittaessa suolalla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista rosollin kastike. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon punajuuriliemi ja suola.


Katso ohjeet myös joulukinkun paistoon

 

Ainekset 

(6-8 annosta)
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 500 g perunaa
  • 500 g porkkanaa
  • 500 g etikkapunajuurta
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl maustekurkkua
  • 2 tl suolaa

Kermainen kastike rosollille 

  • 2 dl kuohukermaa
  • 0.5 dl etikkapunajuurten lientä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.