Rosvofileellä ja paahdetulla punajuurella täytetty croissant

Rosvofileellä ja paahdetulla punajuurella täytetty croissant

6 annosta   n. 45 min 

Mikäli kuvittelit, että punajuuri ei sovi croissantin väliin, niin olit väärässä. Todellinen makuelämys tulee, kun täytät pehmoisen croissantin reilusti possun rosvofileellä, paahdetulla punajuurella ja sinappimajoneesilla.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Sekoita majoneesi ja Dijon-sinappi keskenään. Raasta joukkoon valkosipuli ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Anna maustua puolisen tuntia kylmässä.

Kuori ja viipaloi punajuuret puolen sentit kiekoiksi. Sekoita punajuurikiekot, timjami, hunaja, rypsiöljy, suola ja pippuri keskenään. Levitä kiekot uunivuokaan ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat veitsellä kokeiltaessa pehmeitä.

Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat paahtuneen värin.

Sekoita paahdetut punajuuret ja kurpitsansiemenet keskenään. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ainekset 

(6 annosta)

HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Porsaan rosvofilee 180 g

6 croissantia
salaatinlehtiä

Sinappimajoneesi:

1 dl majoneesia esim. Hellmann's Real
1 rkl karkeaa Dijonia
½ valkosipulinkynsi
rouhittua mustapippuria

Paahdettu punajuuri:

500 g punajuuria
3 rkl hienonnettua timjamia
3 rkl hunajaa
½ dl rypsiöljyä
kourallinen kurpitsansiemeniä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä