Rosvofileetä ja röstiperunaa

Rosvofileetä ja röstiperunaa

4 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Röstiperuna on hieman unholaan jäänyt herkku – turhaan. Voit tehdä pastramifileen lisukkeeksi röstiperunaa perinteisellä tyylillä, tai sitten kasata täytteet sen päälle, hieman pizzatyyliin. Teetpä niin tai näin, molemmat tyylit toimivat takuuvarmasti.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Laita kaikki pikkelöityjen sinapinsiementen ainekset kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia. Jäähdytä. Pikkelöidyt sinapinsiemenet säilyvät hyvin jääkaapissa, joten niitä on hyvä tehdä kerralla isompi määrä ja käyttää myöhemmin pöytämausteena.

Kuori ja raasta perunat karkealla terällä. Valuta ja purista perunoista enin neste pois. Sekoita kulhossa perunaraaste, lehtipersilja, suola sekä mustapippuri. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista kirkastettua voita. Taputtele perunaraasteesta ohut, noin vajaan sentin paksuinen kerros koko pannun pohja-alalle lastaa apuna käyttäen. Paista röstiä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kokeile välillä lastalla, ettei rösti tartu pannuun.

Käännä rösti varovasti ympäri lautasta apuna käyttäen ja jatka paistamista toiselta puolelta vielä 10-15 minuuttia. Lisää tarvittaessa välillä pannulle kirkastettua voita. Kun rösti on kauniisti paistunut molemmilta puolilta, aseta se hetkeksi talouspaperin päälle kuivahtamaan.

Aseta perunarösti tarjoiluastialle ja kokoa päälle rosvofileetä, kuutioitua suolakurkkua, pikkelöityjä sinapinsiemeniä, ranskankermaa ja kirvelin oksia. Tarjoa.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Porsaan rosvofilee 180 g

1 suolakurkku
150 g ranskankermaa
½ ruukkua kirveliä

Perunarösti:

2 kpl Rosamunda-perunoita
½ tl suolaa
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
ripaus rouhittua mustapippuria
kirkastettua voita

Pikkelöidyt sinapinsiemenet:

½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl sinapinsiemeniä

Lisäksi:

rypsiöljyä paistamiseen

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä