Ruokaisa kinkku-pastasalaatti

Ruokaisa kinkku-pastasalaatti

4 annosta   n. 2 h  

Pastasalaatti on helppo valmistaa ja siinä voi hyvin hyödyntää edellisen päivän aterioilta jääneitä aineksia. Salaatin valmistaminen käy käden käänteessä, mutta sen on hyvä antaa maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.

Valmistusohje

(n. 2 h )

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Keitä pasta lähes kypsäksi, vähentäen pakkauksen ohjeen keittoajasta 1 minuutti. Ruskista sillä aikaa pekonisuikaleet paistinpannulla ja anna suikaleiden jäähtyä talouspaperin päällä. Suikaloi palvikinkku, paloittele meloni ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kaikki ainekset kastikkeen joukkoon ja anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

 

Ainekset 

(4 annosta)
  • 400 g pastaa esim. penne
  • 1 kpl punasipulia kuutioituna
  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original suikaleina
  • 0.5 pkt HK Ylikypsä saunapalvikinkku
  • 250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • 0.5 kpl cantaloupe-melonia kuutioituna
  • 1 dl maustekurkkua kuutioina
  • 0.5 dl persiljaa leikattuna
  • 0.5 dl ruohosipulia leikattuna

Kastike

  • 200 g kermaviiliä
  • 50 g majoneesia
  • 0.5 dl maustekurkkujen lientä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.