Ruokaisa kinkku-pastasalaatti

Ruokaisa kinkku-pastasalaatti

4 annosta   n. 2 h  

Pastasalaatti on helppo valmistaa ja siinä voi hyvin hyödyntää edellisen päivän aterioilta jääneitä aineksia. Salaatin valmistaminen käy käden käänteessä, mutta sen on hyvä antaa maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.

Valmistusohje

(n. 2 h )

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Keitä pasta lähes kypsäksi, vähentäen pakkauksen ohjeen keittoajasta 1 minuutti. Ruskista sillä aikaa pekonisuikaleet paistinpannulla ja anna suikaleiden jäähtyä talouspaperin päällä. Suikaloi palvikinkku, paloittele meloni ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kaikki ainekset kastikkeen joukkoon ja anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

 

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Ohuen ohut Ylikypsä saunapalvikinkku 300 g

  • 1 paketti (170 g) HK Amerikan Pekonia suikaleina
  • 400 g pennepastaa
  • 1 punasipuli kuutioituna
  • 250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • ½ cantaloupe meloni kuutioina tai palloina
  • 1 dl maustekurkkukuutioita
  • 1/2 dl leikattua persiljaa
  • 1/2 dl leikattua ruohosipulia

Kastike

  • 200 g kermaviiliä
  • 50 g majoneesia
  • ½ dl maustekurkkujen lientä
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.