Ruokaisa ohrasalaatti

Ruokaisa ohrasalaatti

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon

Viljaporsaan lihasuikaleista valmistat maistuvan ja herkullisen salaatin vaikkapa kesän juhlapöytään. Tämä ruokaisa salaatti on myös mainio evässalaatti.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. 

Kuumenna öljy pannulla ja paista porsaan lihasuikaleet kauttaaltaan. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausta kypsät suikaleet suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.

Keitä rikotut ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä, kunnes vesi on imeytynyt.
Jäähdytä.

Sekoita jäähtyneiden suurimoiden joukkoon paistetut lihasuikaleet, rikotut ohrasuurinot, aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnettua korianteria tai persiljaa.

Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon. Anna maustua hetki. Tarjoa!

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton 400 g

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 1 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 10-11 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina tai suikaleina
  • 1 ruukku korianteria tai persiljaa

Kastike

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.