
Ruokaisa ohrasalaatti
Mikäli et ole aiemmin kokeillut ohraa salaatissa, nyt on korkea aika! Viljaporsaan lihasuikaleista ja ohrasta valmistat maistuvan ja herkullisen salaatin vaikkapa juhlapöytään. Tämä ruokaisa salaatti on myös mainio ja täyttävä evässalaatti joko työpaikalle tai piknikille.
Valmistusohje
(n. 30 min)Kuumenna öljy pannulla ja paista porsaan lihasuikaleet kauttaaltaan. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausta kypsät suikaleet suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
Keitä rikotut ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä, kunnes vesi on imeytynyt.
Jäähdytä.
Sekoita jäähtyneiden suurimoiden joukkoon paistetut lihasuikaleet, rikotut ohrasuurinot, aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnettua korianteria tai persiljaa.
Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon. Anna maustua hetki. Tarjoa!
Ainekset
(4 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton 400 g
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 1 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
- 10-11 dl vettä
- ripaus suolaa
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina tai suikaleina
- 1 ruukku korianteria tai persiljaa
Kastike
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna
- mustapippuria myllystä
