Jauhelihakastike

Jauhelihakastike

4 annosta   n. 30 min 

Ei liene ainoatakaan suomalaista, joka ei olisi joskus syönyt perinteistä jauhelihakastiketta. Jauhelihakastike, niin kuin äiti sen aikoinaan teki kuuluu jokaisen suomalaisen perusoikeuksiin.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Paista jauheliha voissa paistinpannulla kauniin väriseksi. Lisää pannulle kuutioitu sipuli. Jatka hetki ruskistamista niin, että sipulit saavat hieman väriä. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet tummanruskean värin kaada joukkoon vesi, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden, ruisleivän sekä suolakurkkuviipaleiden kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Nauta-sika jauheliha

1 sipuli
60 g vehnäjauhoja
60g voita
1 rkl voita paistamiseen
1 dl suolakurkkulientä
9 dl vettä tai mietoa lihalientä
1 tl suolaa
10 kpl maustepippureita

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.