Jauhelihakastike

Jauhelihakastike

4 annosta   n. 30 min 

Jauhelihakastikkeen valmistaminen käy nopeasti ja siihen saa vaihtelua tuunaamalla kastiketta perheen mieltymyksien mukaan esimerkiksi erilaisilla mausteilla ja maustesekoituksilla. Perinteisen ruskean jauhelihakastikkeen lisukkeeksi sopivat mainiosti perunat, pasta tai perunamuusi sekä raikas salaatti. 

Kokeile myös muita jauhelikastikereseptejä:
Tomaattinen jauhelihakastike
Pasta bolognese
Nopea pasta PoPognese

Valmistusohje

(n. 30 min)

Ruskista jauheliha kuumalla paistinpannulla ja lisää loppuvaiheessa joukkoon sipulikuutiot. Anna sipulin kuullottua pannulla hetki. Siirrä jauheliha-sipuliseos pannulta ja sulata pannulla nokare voita. Voit myös ottaa käyttöön kattilan. Lisää voin joukkoon vehnäjauhot ja anna jauhojen ruskistua koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada kuuma lihaliemi seoksen joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna jauhon kypsyä muutama minuutti ja lisää joukkoon jauheliha-sipuliseos. Mausta mustapippurilla. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Tarkista vielä maku ja suolan määrä.

Jauhelihakastike maistuu parhaiten keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kaverina.

Ainekset 

(4 annosta)
  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 1 kpl sipulia kuutioituna
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl lihalientä kuumennettuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.