Jauhelihakastike

Jauhelihakastike

Jauhelihakastikkeen valmistaminen käy nopeasti ja siihen saa vaihtelua tuunaamalla kastiketta perheen mieltymyksien mukaan esimerkiksi erilaisilla mausteilla ja maustesekoituksilla. Perinteisen ruskean jauhelihakastikkeen lisukkeeksi sopivat mainiosti perunat, pasta tai perunamuusi sekä raikas salaatti. 

Kokeile myös muita jauhelikastikereseptejä:
Tomaattinen jauhelihakastike
Pasta bolognese
Nopea pasta PoPognese

Jauhelihakastike

Arvostele resepti
167 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 1 kpl sipulia kuutioituna
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl lihalientä kuumennettuna
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Ruskista jauheliha kuumalla paistinpannulla ja lisää loppuvaiheessa joukkoon sipulikuutiot. Anna sipulin kuullottua pannulla hetki. Siirrä jauheliha-sipuliseos pannulta ja sulata pannulla nokare voita. Voit myös ottaa käyttöön kattilan. Lisää voin joukkoon vehnäjauhot ja anna jauhojen ruskistua koko ajan hyvin. Kaada kuuma lihaliemi seoksen joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna jauhon kypsyä muutama minuutti ja lisää joukkoon jauheliha-sipuliseos. Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Tarkista vielä maku ja suolan määrä.

Jauhelihakastike maistuu parhaiten keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kaverina.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.