Porsaan niskaa sweet & sour a´ la chef Cheng Kam Fu

Porsaan niskaa sweet & sour a´ la chef Cheng Kam Fu

Michelin-ravintola Celebrity Cuisinen huippukokki Chef Cheng Kam Fun luottaa suomalaiseen Rypsiporsas® -lihaan. Aasian markkinoilla Rypsiporsas® tunnetaan nimellä Omega-3 pork ja sitä on tarjolla muun muassa Michelin-tähti ravintoloissa, mukaan lukien Chef Cheng Kam Fun Celebrity Cuisinessa.

Tämä herkullinen resepti on Chef Chengin ideoima, ja nyt kaikkien kotikokkien käytössä. 

Rypsiporsaan niskaa sweet & sour a´ la chef Kam Fu Cheng

Arvostele resepti
1 arvostelu
2 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

120 g HK Rypsiporsas® Kassleria ohuina viipaleina
40 g punaista paprikaa
40 g vihreää paprikaa
40 g sipulia lohkoina
40 g tuoretta ananasta paloiteltuna
10 g valkosipulia pieneksi hakattuna
10 g inkivääriä pieneksi hakattuna
10 g kevätsipulia n. 3 cm paloina

Marinadi:
ripaus suolaa
1/2 kananmuna

Panerointi:
30 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
n. 1 dl vettä / sen verran että taikina tarttuu hyvin possuviipaleisiin
1 tl tapioka tärkkelystä

Kastike:
240 g sokeria
240 g palmusokeria
200 ml valkoviinietikkaa
80 g ketsuppia
80 g O.K. fruity sauce, tai muuta kiinalaista hedelmäistä kastiketta
12 ml Worchestrershire kastiketta
150 g tomaattia
2 varsisellerin vartta viipaloituna
½ pnt persiljaa hienonnettuna
1/2 punainen paprika pilkottuna
1/2 vihreä paprika pilkottuna
1/3 linnunsilmächiliä

Valmistusohje

Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan, kiehauta ja anna porista hiljalleen noin tunti, kunnes kasvikset ovet pehmeitä. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Siivilöi kastike.

Sekoita marinadin ainekset porsaan joukkoon huolellisesti. Anna tekeytyä 1,5 tuntia.
Ryöppää sipulit, kevätsipulit, valkosipuli, ananas, inkivääri ja paprikat. Jätä kuivumaan hetkeksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa ja lisää vettä niin, että syntyy possuviipaleisiin hyvin tarttuva "taikina". Laita sekaan possun palat ja lisää joukkoon tapiokatärkkelys ja sekoita kunnes possun palat ovat kauttaaltaan taikinassa.

Lämmitä öljy wokkipannussa tai kattilassa. Syväpaista possunpaloja noin kolme minuuttia 180 asteisessa öljyssä, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita ja possu on läpikypsää. Aseta sivuun.

Laita siivilöity kastike pannulle ja kuumenna. Suurusta tarvittaessa tapioka,- tai maissitärkkelyksellä.
Lisää possun palat ja wokkaa kunnes possu on kauttaaltaan kastikkeessa. Lisää vielä lopuksi ryöpätyt sipulit, kevätsipulit, inkivääri, valkosipuli, ananas ja paprikat. Sekoita ja tarjoa heti.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.