Rypsiporsas® -ramen

Rypsiporsas® -ramen

6-8 annosta   n. 7 h   Laktoositon

Nyt ei mennä sieltä missä aita on matalin. Vaikka ramen onkin Aasiassa simppeliä katuruokaa, vaatii sen esivalmistelu tunti kausien työn. Mutta se kannattaa, sillä lopputulos on mieletön. Lientä kannattaakin tehdä kerralla suurempi määrä ja vaikkapa pakastaa sitä pienissä rasioissa. Lue resepti huolellisesti läpi ennen aloittamista. HK on mukana Suomen Bocuse d’Or Academyn matkalla kaudella 2020-2021. Tämän kunniaksi Suomen Bocuse d’Or -edustaja Mikko Kaukonen teki muutamia Rypsiporsas® -aiheisia reseptejä kotikeittiöissä laitettaviksi. Mikko kun laittaa niin hyvältä maittaa, takuulla.

Valmistusohje

(n. 7 h )

1. Suolaa possunniska merisuolalla ja anna levätä huoneenlämmössä 30 minuuttia.

2. Huuhtele merilevä veden alla. Kiehauta vesi kattilassa, siirrä sivuun ja lisää huuhdeltu merilevä. Anna hautua 10 minuuttia, jonka jälkeen poimi merilevä pois.

3. Laita yksi pussillinen kanansiipiä kuumaan merileväveteen, huuhtele possunniska suolasta ja lisää se veteen. Anna poreilla sen aikaa, kun muut ainekset paahtuvat uunissa.

4. Lämmitä uuni 230 asteeseen possun luiden ja tareen tulevien kanansiipien paahtamista varten. Vuoraa uunipelti foliolla, asettele siihen possunluut ja paahda uunissa tunnin ajan. Paistamisen puolessa välissä lisää pellille siivet. Kääntele luita ja siipiä, jotta molemmat puolet saavat syvän, paahtunen värin.

5. Lisää merilevä-kanaliemeen paahdetut possunluut, sipuli, valkosipuli ja porkkana. Anna poreilla hiljalleen vähintään 5 tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.

6. Lisää kokonaiset pekonisiivut ja kevätsipulit loppuvaiheessa ja anna poreilla vielä 30 minuuttia. Kun liemi on valmis, poimi talteen possunniska ja siivilöi liemi.

7. Jäähdytä niska ja peitä se kelmulla.

8. Leikkaa kylmästä lihasta ohuita viipaleita, jotka tarjoillaan keiton kanssa.

Tare-kastike:

1. Nosta loput paahdetut siivet kasariin tai kattilaan ja kaada joukkoon loput ainekset. Kiehauta ja alenna lämpöä. Anna poreilla hiljalleen tunti, kunnes seos on keittynyt kasaan noin puolella.
Siivilöi ja käytä ramenliemen maustamiseen.

Lisukkeet ja keiton kokoaminen:

1. Mausta kuuma ramen-liemi tarella. Lisää tarea liemeen vähän kerrallaan, niin voit säätää maun sopivaksi. keitto saa kuitenkin olla hieman suolaista. Laita joukkoon nuudelit ja keitä al denteksi.

2. Halkaise löysäksi keitetyt kananmunat, hienonna kevätsipuli ja korianteri. Kaada kuuma liemi nuudeleiden kanssa kulhoihin, asettele joukkoon possunviipaleet, kananmuna, hienonnettu kevätsipuli ja korianteri sekä sienet.

3. Koristele seesaminsiemenillä ja nauti vaikkapa japanilaisen oluen kera.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g

1 pkt / 170 g Amerikan pekoni®
5 l vettä
1 pss Kariniemen® paahdettuja kanansiipiä
2 kg possunluita (löytyy kauppahalleista)
2 kpl kombu merilevää
1 sipuli
2 porkkanaa
1 valkosipuli

Tarekastike:

1 pss Kariniemen® paahdettuja kanansiipiä
1 dl sake
1 dl vaalea soija
1 dl miriniä

Lisäkkeet:

200 g munanuudeli
4 löysäksi keitettyä kananmunaa
2 kevätsipulin vartta viipaloituna
50 g shimeji sieniä
1 nippu korianteria hienonnettuna
1 rkl seesaminsiemen

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.