
Salaatti possunfileestä ja mangokastiketta
Sisäfilettä voi hyödyntää mainiosti myös raikkaissa salaateissa. Näin salaateista tulee myös lihaisia, ja monipuolisesti ravitsevia.
Valmistusohje
(n. 2 h )Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Kastikkeen vetäytyessä aseta lihalämpömittari fileeseen ja laita se 175 asteiseen uuniin. Paista noin 30 min tai kunnes sisälämpö on 72 astetta. Anna sen jälkeen vetäytyä ja hieman jäähtyä. Leikkaa vetäytynyt filee viipaleiksi.
Kokoa lautaselle salaatin ainekset, viipaloi filee ja asettele viipaleet salaatin päälle. Viimeistele mangokastikkeella.
Ainekset
(4 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan sisäfilee, marinoitu n. 650 g
- runsaasti erilaisia salaatteja, esim. tammenlehti, lollo rosso, punamangoldi, rucola
- 1 punasipuli ohuina suikaleina
- 100g raejuustoa
- tuoretta ananasta (tai 1 purkki ananaspaloja)
- 1 pkt kirsikkatomaatteja
- 1 kurkku
- tuoretta basilikaa
Mangokastike
- 1 purkki kermaviiliä
- 2-3 rkl mango chutneyta
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl hunajaa
- hienonnettua ruohosipulia
- ½ tl suolaa
