
Salaattitacot
Salaattitacot toimivat illanistujaisten tai vaikka leffaillan näppiruokana siinä missä perinteiset maissitacotkin. Fajitas-maustetut fileesuikaleet ja raikas avocadosalsa valmistuvat kaiken kukkuraksi vaivattomasti ja nopeasti.
Valmistusohje
(n. 35 min)Leikkaa avokado kuutioiksi. Silppua punasipuli, valkosipuli ja korianteri. Sekoita kaikki avokadosalsan ainekset keskenään ja anna maustua hetki kylmässä.
Sekoita lime crème fraîchen ainekset keskenään.
Paista fileesuikaleet nopeasti kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kypsiksi ja kauniin värisiksi. Tarjoa fajitas-maustetut possusuikaleet, avocadosalsa ja riisi ”tacoina” salaatinlehdiltä.
Ainekset
(2-4 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan lihasuikale marinoitu
2 dl keitettyä luomuriisiä
10 sydänsalaatin lehteä
Avokadosalsa:
1 avocado
½ punasipuli
½ pnt korianteria
½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 limen mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria
Lime crème fraîche:
1 prk (200 g) crème fraîchea
2 tl limen mehua
ripaus suolaa
