
Salmiakkipossu
Salmiakki ja grillattu porsaanliha sopivat yllättävän hyvin yhteen! Salmiakkimarinadin voit tehdä helposti itse vain muutamasta raaka-aineesta.
Valmistusohje
(n. 45 min)Yhdistä kulhoon murskatut salmiakit, etikka ja mausteet. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi marinadiksi. Sivele puolet marinadista pihveille ja anna maustua 20-30 minuuttia. Grillaa pihvit kypsiksi suoralla lämmöllä ja valele pihvejä lopulla marinadilla grillauksen aikana. Viimeistele ripauksella sormisuolaa ja tarjoa seuraksi esimerkiksi grillattuja vesimeloniviipaleita.
Ainekset
(3 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton 600 g
- 75 g turkinpippureita tai muita kovia ja vahvoja salmiakkeja
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
