Savuketsuppi

Savuketsuppi

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Oletko kokeillut valmistaa ketsuppia itse? Itse tehty ketsuppi vaatii hieman enemmän aikaa kuin valmiin ketsupin käyttö, mutta sen maku on omaa luokkaansa. Miedosti savulle maistuva ketsuppi sopii mainiosti grilliherkkujen kaveriksi ja hampurilaisen tai hodarin väliin.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Tee viillot tomaattien kuoreen ja pidä niitä muutama sekunti kiehuvassa vedessä. Nosta tomaatit kylmään veteen ja anna hetki jäähtyä.

Poista tomaateista kuori, leikkaa ne lohkoiksi ja poista kannat. Laita tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella.

Laita seos kattilaan ja lisää savupaprikajauhe, etikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on sakeaa.

Lisää suola ja hienoksi leikattu basilika. Jäähdytä.

Tarjoile esimerkiksi mehevien ribbsien tai herkullisen burgerin kanssa

Ainekset 

(4 annosta)
  • 5 kpl tomaattia (mahdollisimman kypsiä)
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 ruukkua basilikaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.