Savustettua porsaan niskaa, grillattua kukkakaalia ja maissi-vesimelonisalsaa

Savustettua porsaan niskaa, grillattua kukkakaalia ja maissi-vesimelonisalsaa

4 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Oijoijoi! Nyt on vähän parempaa herkkua luvassa. Pitkään ja hartaasti savustettu ja kypsennetty suomalainen porsaan niska on täällä. Me käytimme aikaa, jotta sinun ei tarvitsisi. Lämmitä ja nauti, niin yksinkertaista se on.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Huuhtele ja valuta maissinjyvät. Paahda maissinjyviä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Kuori ja kuutioi vesimeloni. Sekoita paahdetut maissinjyvät, vesimelonikuutiot, basilika, oliiviöljy, limen mehu ja suola keskenään.

Siisti kukkakaalista lehdet se suurin osa varresta. Leikkaa noin sentin viipaleiksi. Pyörittele viipaleet oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Grillaa noin 6 minuuttia välillä kääntäen, kunnes kukkakaali on napakan kypsää.

Viipaloi savustettu porsaan niska parin sentin viipaleiksi. Grillaa niskapihvit grillissä keskilämmöllä noin kahdeksan minuuttia välillä käännellen. Glaseeraa liha grillauksen loppuvaiheessa pakkauksen mukana tulleella kastikkeella.

Voit myös paistaa niskan uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes liha on läpikotaisin kuuma. Glaseeraa liha lopuksi mukana tulleella hoi sin -kastikkeella.

Leikkaa sydänsalaatit halki ja grillaa kuumassa grillissä leikkuupinta alaspäin noin viisi minuuttia, kunnes saat hienon grillivärityksen salaattiin. Pyörittele grillatut salaatit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla maustetussa oliiviöljyssä.

Ainekset 

(4 annosta)

2 kerää sydänsalaattia
200 g vesimeloni
200 g purkkimaissia
½ pnt basilikaa silputtuna
5 rkl oliiviöljyä
½ limen mehu
1 pieni kukkakaali
suola

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä