Shepherd´s pie, Suomi edition

Shepherd´s pie, Suomi edition

4 annosta   n. 60 min  Laktoositon

Perinteinen suomalainen jauhelihakastike taipuu pienellä viilauksella vanhaksi brittiklassikoksi shepherd´s pieksi. Lisäämällä kastikkeeseen tilkan punaviiniä ja himpun verran valkosipulia saat tuunattua jauhelihakastikkeeseen hieman uutta ilmettä.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Ruskista jauheliha, valkosipuli ja sipuli voissa paksupohjaisessa padassa tai korkeareunaisessa pannussa. Mausta suolalla ja vähennä lämpöä. Lisää mukaan vehnäjauho ja ruskista koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ovat ruskistuneet. Kaada joukkoon punaviini ja lihaliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Mausta suolakurkkuliemellä. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kastike saa jäädä paksuhkoksi.

Laita jauhelihakastike uunin kestävään vuokaan tai pataan. Vatkaa keltuainen jäähdytettyyn perunamuussiin ja laita muussi tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota perunamuussi jauhelihakastikkeen pintaan niin, että muussi muodostaa eräänlaisen kannen kastikkeen päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes muussi saa kauniin värin ja ruoka on läpikotaisin kuuma. Tarjoa suolakurkkujen ja sokeroitujen karpaloiden kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Nauta-Viljaporsas jauheliha 400 g

1 sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl punaviiniä
4 dl mietoa lihalientä
1 dl suolakurkkulientä
1 tl suolaa
600 g perunamuussia (voit hyödyntää edelliseltä päivältä jäänyttä)
1 keltuainen

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.