Shish kebab, tabboulehia ja aiolia

Shish kebab, tabboulehia ja aiolia

4 annosta   n. 40 min  Laktoositon

Shish kebabilla on pitkä historia Lähi-idän ruokakulttuurissa. Oudosta nimestään huolimatta kyseessä on yksinkertaisesti lampaan, - tai naudanlihan paloja vartaassa, jotka on sitten grillattu. Tabbouleh puolestaan on libanonilainen persilja-bulgursalaatti, joka saa makua sitruunasta ja laadukkaasta oliiviöljystä.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Shish kebab:

Leikkaa feather steak noin 3 x 3 cm kuutioiksi. Hienonna valkosipuli, chili ja lehtipersilja hienoksi. Sekoita valkosipuli, chili, lehtipersilja ja oliiviöljy kulhossa lihakuutioiden kanssa ja anna maustua ainakin tunnin ajan. Töki varastikkuihin ja grillaa hyvällä hiilloksella noin viisi minuuttia välillä käännellen. Lihan tulee jäädä sisältä hieman punertavaksi.

Tabbouleh:

Hienonna lehtipersilja ja valkosipuli sekä kuutioi tomaatti. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Aioli:

Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi oluttuoppiin. Laita mukaan dijon, valkosipuli, sitruunamehu ja suola. ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen. Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylös päin, kun kastike emulgoituu. Jatka poraamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Ehta® Takuumurea Naudan Feather steak

4 valkosipulin kynttä
½ pnt lehtipersiljaa
½ punainen chili
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Tabbouleh:

2 dl keitettyä ja jäähdytettyä bulguria
1 iso ruukku lehtipersiljaa
3 tomaattia
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
1 dl oliiviöljyä
suolaa

Aioli:

1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 rkl dijon-sinappia
3 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
1 rkl sherryetikkaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.