Sinihomejuustolla täytettyä porsaan sisäfileetä, vihreitä papuja ja palsternakkasipsejä

Sinihomejuustolla täytettyä porsaan sisäfileetä, vihreitä papuja ja palsternakkasipsejä

3-4 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Ai että, nyt on nannaa. Sinihomejuustolla täytetty mehevä possun sisäfilee sopii täydellisesti vähän fiininpäänkin viikonlopun illallispöytään. Homma vaatii terävää puukkoa ja hieman veitsinäppäryyttä, mutta onnistuu maltin kanssa varmasti kaikilta. Palsternakan voi sipseissä korvata halutessaan porkkanalla tai vaikkapa perunalla.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Valmista ensin palsternakkasipsit. Leikkaa palsternakasta todella ohuita siivuja mandoliinilla tai terävällä juustohöylällä. Frittaa viipaleet 150 asteisessa öljyssä pienissä erissä noin 4 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia ja rapeita. Levitä sipsit vielä talouspaperin päälle kuivumaan.

Poista sisäfileestä kalvot ja leikkaa pituussuunnassa syvä viilto fileen päästä päähän. Täytä viilto sinihomejuustolla ja solmi paketti kasaan paistilangalla. Paista fileeseen kaunis pinta voi-rypsiöljyseoksessa ja timjamissa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita fileen paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari ja paista 160 asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 65 astetta. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Levitä pavut uunin pellille ja lorauta pintaan hieman öljyä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja paahda 250 asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 6 minuuttia, kunnes kauniin paahtuneita.

Viipaloi filee noin puolentoista sentin viipaleiksi ja tarjoa papujen, palsternakkasipsien sekä vaikkapa punaviinikastikkeen kera.

Ainekset 

(3-4 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Sisäfilee n. 550 g

½ pkt / 80 g sinihomejuustoa
1 pkt / 200 g tuoreita vihreitä papuja
5 timjamin oksaa
1 palsternakka
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.