
Sininen uunilenkki New Way
”Sininen uunilenkki New Way” on keittiömestari Risto Mikkolan käsialaa. ”Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit”-kirjasta löytyvässä reseptissä uunissa paistettu Sininen Lenkki saa kylkeensä sinapinsiemenillä höystetyn perunamuusin.
Valmistusohje
(n. 45 min)Kuori ja viipaloi lenkki 1 sentin paksuisiksi siivuiksi. Yhdistä makkara ja muut ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tasoittele pinta. Paista 160-asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa noin 140 asteessa) 25 minuuttia.
Keitä perunat kypsiksi. Yhdistä voi, smetana, sinapinsiemenet ja suola. Kiehauta. Soseuta perunat survimella tai paseeraamalla. Sekoita perunasose ja smetana-voiliemi keskenään. Tarkista maku ja tarjoa muusi lenkin kera.
Ainekset
(4 annosta)1 pkt HK Sininen Lenkki® Perinteinen 580 g
Uunilenkki
- 120 g smetanaa
- 0,5 dl Auran mustaa sinappia
- 100 g punaleimaemmentalia raastettuna
- 1 dl persiljahaketta
- 2 rkl sinapinsiemeniä
- mustapippurirouhetta
Perunamuusi
- 1 kg jauhoisia perunoita kuorittuna
- 2 dl smetanaa
- 200g voita
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 tl suolaa
