Sininen uunilenkki New Way

Sininen uunilenkki New Way

”Sininen uunilenkki New Way” on HK Pron kehityspäällikkönä toimivan keittiömestari Risto Mikkolan käsialaa. ”Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit”-kirjasta löytyvässä reseptissä uunissa paistettu Sininen Lenkki saa kylkeensä sinapinsiemenillä höystetyn perunamuusin.

Sininen uunilenkki New Way

Arvostele resepti
47 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Uunilenkki 

  • 1 kpl HK Sininen Lenkki® Perinteinen
  • 120 g smetanaa
  • 0.5 dl sinappia esim. Auran Sinappi Tulinen
  • 100 g Emmental-juustoa raastettuna
  • 1 dl persiljaa silpputtuna
  • 2 rkl sinapinsiemeniä
  • 0.5 tl mustapippuria

Perunamuusi 

  • 1 kg perunaa jauhoinen lajike, kuorittuna
  • 2 dl smetanaa
  • 200 g voita
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi lenkki 1 sentin paksuisiksi siivuiksi. Yhdistä makkara ja muut ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tasoittele pinta. Paista 160-asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa noin 140 asteessa) 25 minuuttia.

Keitä perunat kypsiksi. Yhdistä voi, smetana, sinapinsiemenet ja suola. Kiehauta. Soseuta perunat survimella tai paseeraamalla. Sekoita perunasose ja smetana-voiliemi keskenään. Tarkista maku ja tarjoa muusi lenkin kera.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.