Sininen uunilenkki New Way

Sininen uunilenkki New Way

4 annosta   n. 45 min  Gluteeniton

”Sininen uunilenkki New Way” on keittiömestari Risto Mikkolan käsialaa. ”Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit”-kirjasta löytyvässä reseptissä uunissa paistettu Sininen Lenkki saa kylkeensä sinapinsiemenillä höystetyn perunamuusin.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Kuori ja viipaloi lenkki 1 sentin paksuisiksi siivuiksi. Yhdistä makkara ja muut ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tasoittele pinta. Paista 160-asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa noin 140 asteessa) 25 minuuttia.

Keitä perunat kypsiksi. Yhdistä voi, smetana, sinapinsiemenet ja suola. Kiehauta. Soseuta perunat survimella tai paseeraamalla. Sekoita perunasose ja smetana-voiliemi keskenään. Tarkista maku ja tarjoa muusi lenkin kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Sininen Lenkki® Perinteinen 580 g

Uunilenkki 

  • 120 g smetanaa 
  • 0,5 dl Auran mustaa sinappia 
  • 100 g punaleimaemmentalia raastettuna 
  • 1 dl persiljahaketta 
  • 2 rkl sinapinsiemeniä 
  • mustapippurirouhetta 

Perunamuusi 

  • 1 kg jauhoisia perunoita kuorittuna 
  • 2 dl smetanaa 
  • 200g voita 
  • 1 rkl sinapinsiemeniä 
  • 1 tl suolaa 
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.