Smash burger

Smash burger

2 annosta   n. 60 min 

Lypsykarjan jauhelihasta tehty pihvi näyttelee pääosaa yksinkertaisissa burgereissa. Kun pihvi on näin maukas, ei ylimääräisiä täytteitä tarvita. Smash burgerissa perusidea on kunnolla ohueksi prässätty ja paistettu pihvi ja yksinkertaiset lisukkeet. Lypsykarja on oiva valinta lautaselle. Lihan ilmastopäästöt ovat pienemmät, koska hiilijalanjälki jakautuu sekä maidon että lihan tuotantoketjuihin. Pussipakkauksessa on myös käytetty 71 % vähemmän muovia perinteiseen rasiaan verrattuna.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Sekoita kaikki ketsupin ainekset keskenään pienessä kattilassa ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti välillä sekoitellen. Jäähdytä.

Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri, vesi ja sinapinsiemenet. Anna jäähtyä. Kuori kurkku ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkkuviipaleet kannelliseen purkkiin ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna tekeytyä tunnin ajan.

Jaa jauheliha neljään osaan. Pyöritä jauhelihasta kevyesti neljä palleroa. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu savuavan kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Laita pannulle kaksi pyörykkää ja paina ne ohuiksi pihveiksi jämerällä paistinlastalla. Voit laittaa pyöryköiden ja lastan väliin leivinpaperin palan, jolloin liha ei tartu lastaan painettaessa. Anna pihvien paistua rauhassa liikuttamatta niitä. Rapea paistopinta on tässä burgerissa kaiken a ja o. Noin minuutin jälkeen käännä pihvit ympäri ja mausta ne suolalla. Laita päälle juustoviipaleet ja anna juuston sulaa. Toista tämä toisille pihveille.

Kuumenna sämpylänpuolikkaat, kokoa burgerit ja nauti!

Ainekset 

(2 annosta)

1 pkt HK Farmarin lypsykarjan jauheliha 15% 300 g

2 burgeribriossisämpylää
4 viipaletta cheddaria
4 rkl laadukasta majoneesia

Savuketsuppi:

1 dl tomaattipyreetä
3 rkl hunajaa
3 rkl valkoviinietikkaa
½ dl vettä ohennukseen
1 tl suolaa
1 tl savuaromia
1 rkl ruokosokeria
1 tl sipulijauhetta

Pikkelöity kurkku:

1 kurkku
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 rkl sinapinsiemeniä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä