Smoky Brisket espanjalaisittain

Smoky Brisket espanjalaisittain

Paahdetuista kasviksista, manteleista ja leivästä syntyy koukuttavan hyvä espanjalainen kastike grillatulle Smoky Brisketille. Lisukkeena maistuu itse tehty tuore maissileipä.

Smoky Brisket espanjalaisittain

Arvostele resepti
1 arvostelu
4 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Romesco-kastike

  • 2 paksua viipaletta vaaleaa leipää (päivän tai kaksi ikääntynyttä)
  • 4 kpl punaista paprikaa
  • 2 kpl tomaattia (isoja)
  • 6 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 dl manteleita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl sherryviinietikkaa
  • 1.5 rkl mietoa savupaprikajauhetta
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • 0.5 tl cayennepippuria

Maissileipä

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl maissijauhoja
  • 4 tl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl ruokasoodaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 4 rkl voita (sulatettuna)
  • 2 kpl kananmunaa (isoja)
  • 3 dl piimää
  • 2 kpl jalapenoa pilkottuna

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Voit valmistaa brisektin uunissa tai grillissä.

Uunissa: ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Ruskista lihan pinnat rasvassa pannulla. Kypsennä lihoja 125-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Kääri folioon ja anna vetäytyä hetki ennen viipalointia.

Grillissä: ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Grillaa keskilämmöllä välillä käännellen noin 10 minuuttia. Kääri folioon ja anna vetäytyä hetki ennen viipalointia.

Romesco-kastike: Lämmitä uuni 190-asteiseksi. Poista leivästä kuoret ja leikkaa parin-kolmen sentin kuutioiksi. Halkaise paprikat ja poista sisukset. Laita paprikat, tomaatit, valkosipulit, mantelit ja leipäkuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda noin 10 minuuttia.

Poista mantelit ja leipäkuutiot. Jatka tomaattien, valkosipulinkynsien ja paprikoiden paahtamista vielä 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Poista tomaateista ja valkosipulinkynsistä kuoret. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä vartin ja poista sitten paprikoista kuoret.

Laita kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta pyreeksi (onnistuu myös tavallisella sauvasekoittimella). Maista ja mausta lisää tarvittaessa. Kastike säilyy kannellisessa astiassa muutaman päivän jääkaapissa.

Maissileipä: Yhdistä ensin kuivat ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Yhdistä toisessa kulhossa voi, munat, piimä ja jalopenot. Kaada kuivat ainekset sekaan ja sekoita taikinaksi.
Laita taikina sopivaan vuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

 
 

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.